Zen Forum

Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - Mugen

Sider: [1] 2 3 ... 9
1
Zenpraksis i dagligdagen / Sv: Præferencer
« Dato: Tirsdag d. 27 Jan, 2015, 01:26:17 »
Ja.

2
Som jeg også har skrevet kan jeg tage mig af det. Derudover er det sådan at jeg har den tid jeg har.
Invitationer kan jeg godt tage mig af - jeg har i hvert fald den kontaktinfo, som er nødvendig, på FB.

Vi skal være obs på, at det er meningen med Sammenslutning af Tibetanske Buddhister, at den udvides til Sammenslutning af Buddhister med tid, hvis den lille sammenslutning fungerer. Det er baseret på erfaringerne med Buddhistisk Forum, som ligesom udlevede sig selv. Til sidst var der kun 3-4 grupper, som deltog i opdatering af basis-info eller som deltog i aktiviteterne. Internet har udviklet sig, så at sige, og det er nu meget let at finde frem til samtlige danske ressourcer, hvis man har gruppe-addresserne.

3
Info kan findes her: https://www.facebook.com/groups/buddhistiskepraksisgrupper/

Det er korrekt, at kun få grupper var interesseret i at holde info opdateret og det var en kamp hvert år for os i det gamle Buddhistisk Forum. På FB har jeg dog indsat de opdaterede links. FB-gruppen eksisterede faktisk et rum tid uden at grupperne overhovedet reagerede. Det er nemlig først nu, hvor deres gruppe er inkluderet, at jeg hører tilbage fra de forskellige. Og de er selvfølgelig taknemmelige!

4
Medlemspræsentation / Sv: Erik
« Dato: Søndag d. 11 Jan, 2015, 21:05:18 »
Velkommen!

5
Begynder forum / Sv: GODT NYTÅR!
« Dato: Lørdag d. 10 Jan, 2015, 23:07:01 »
Håber 2015 bliver rar for jer :) prøver at skrive her og fra iphone. God aften Mugen
Dejligt at hilse på dig her!

6
Begynder forum / GODT NYTÅR!
« Dato: Torsdag d. 01 Jan, 2015, 11:34:35 »
Velkommen til/i 2015! Tak for året, som er gået, de gange, vi har truffet hinanden og hermed et stort ønske om fred og lys og hjertelighed og nærvær.

7
Generel dharma diskussion / Sv: Sangha
« Dato: Mandag d. 29 Dec, 2014, 20:23:41 »
Citat fra en tekst af Dainin Katagiri:

"Ifølge zenmester Dogen, drejer vores liv i sanghaen om tre aspekter af praksis:
1. vores praksis for alle væsener;
2. vores praksis for at understøtte sanghaens vækst;
3. vores praksis for at følge Buddhas og vores dharma forfædres vej.

Først: sanghaen er ikke til for at vi kan praktisere buddhisme for os selv. Vores praksis er for andre. Vi praktiserer ikke for at udvikle os selv eller blive mere hel men for at vise vores dybe taknemmelighed over for alle væsener, som understøtter vores liv. Hvis ikke vi praktiserer på denne måde, er vores praksis egoistisk."

(mere følger!)

8
Arrangementer / Buddhistisk Samfunds program for 2015
« Dato: Fredag d. 19 Sep, 2014, 17:26:24 »
PROGRAM 2015
Programmet for det første halvår ligger fast, mens der evt. vil tilføjes aktiviteter i andet halvår. Husk at melde jer til i god tid; selvom der er tilmeldingsfrister, er det en stor hjælp for arrangørerne, at tilmeldingerne kommer så tidligt som muligt. Vi håber at møde jer ved de forskellige aktiviteter, som afholdes på Bornholm og andre steder i Danmark!

4 januar - 8 februar: Vinterkursus, hver søndag, kl. 9 - 10:30. På Egely Kloster, med mulighed for at et begrænset antal kan deltage via Google+. Tema: At tage ansvar for dit liv. En studiegruppe, som undersøger gennemlevelsen af Buddhas Vej. Taikyo Roshi udstikker del-emner, som fremlægges af deltagerne, og samler op omkring præsentationerne. Tilmelding sker via hjemmesiden, senest fredag, 15. december. Kursusgebyr, kr. 600, indsættes på klostrets konto: 6961 - 3163702150.

14 februar – 22 februar:
Parinirvana sesshin. Tilmeldingsfrist d. 14. januar. Klostret stiller nogle krav til kommende sesshindeltagere for at sikre, at alle kan få den størst mulige udbytte af sesshin. Man skal have erfaring med zazen og helst have siddet med en af klostrets zazengrupper gennem min. 3 mdr. Herudover fordrer sesshindeltagelse åbenhed og motivation. Depositum: kr. 875. Støttemedlemmer gennem mindst 3 mdr. bedes herudover at indbetale et restbeløb som dana. Prisen for ikke-medlemmer: kr. 4.500, hvoraf kr. 875 udgør depositum; yderligere donation til klosteret/samfundet er meget værdsat. Udfyld denne ansøgning hvis det er første gang du deltager eller har nye informationer siden sidst. Hvis du tidligere har udfyldt et ansøgningsskema, så udfyld den korte ansøgning i stedet for. Din tilmelding gælder først når du har fået tilsagn og depositum er indsat på klostrets konto: 6961 - 3163702150.

22 februar:
Generalforsamling, kl. 11-13. Vi gør venligst opmærksom på, at kun personer der har været støttemedlemmer i mindst tre måneder eller er ordineret indenfor Buddhistisk Samfund og er uden restancer er stemmeberettigede ved generalforsamlinger.

13 marts – 15 marts
: Workshop i Århus for alle sanghamedlemmer, som har deltaget i et intro-kursus, har siddet zazen i mindst 3 måneder og som har deltaget i mindst 1 sesshin. Tema: En ny start. Tilmeldingsfrist den 25. februar. Genopfriskning af, hvad zazen, udistraheret ikke-meditation, faktisk er. Punktering af myter og forestillinger. Der vil blive mulighed for sanzen for Taikyo Roshis elever. Detaljer om pris og tilmelding vil kunne ses på Aarhus Zendos hjemmeside.

28 marts: Workshop i København. Emnet udmeldes senere på året.

4 april – 12 april
: Helligdags sesshin. Tilmeldingsfrist d. 4. marts. For sanghamedlemmer, som deltager i workshoppen i Aarhus, er tilmeldingsfristen 16. marts. Klostret stiller nogle krav til kommende sesshindeltagere for at sikre, at alle kan få den størst mulige udbytte af sesshin. Man skal have erfaring med zazen og helst have siddet med en af klostrets zazengrupper gennem min. 3 mdr. Herudover fordrer sesshindeltagelse åbenhed og motivation. Depositum: kr. 875. Støttemedlemmer gennem mindst 3 mdr. bedes herudover at indbetale et restbeløb som dana. Prisen for ikke-medlemmer: kr. 4.500, hvoraf kr. 875 udgør depositum; yderligere donation til klosteret/samfundet er meget værdsat. Udfyld denne ansøgning hvis det er første gang du deltager eller har nye informationer siden sidst. Hvis du tidligere har udfyldt et ansøgningsskema, så udfyld den korte ansøgning i stedet for. Din tilmelding gælder først når du har fået tilsagn og depositum er indsat på klostrets konto: 6961 - 3163702150.

14 - 17 maj: Sangha Samu Dage. Åbent for alle. Tilmeldingsfrist den 16. april. Et træningstilbud til alle interesserede, som gerne vil få en smagsprøve på klosterlivet. Samtidigt udføres de nødvendige projekter, som sikrer Egely's vedligehold og udvikling. Man skal deltage i hele perioden. I bor i jeres medbragte telte, på høloftet eller i hytten. Prisen for opholdet baseres på de faktiske udgifter for mad og forbrug: kr. 125/døgn og klosteret er taknemmelig for donationer herudover.

5 juni – 7 juni
: Intro-kursus på Egely Kloster. Åbent for alle. Tilmeldingsfrist den 20. maj. På denne weekend workhop får du præsenteret og oplevet Egely Klosters særlige blanding af Rinzai zen buddhisme og tibetansk Dzogchen buddhisme. Denne specielle intro er en sjælden chance for at få en smagsprøve på de mange aspekter af buddhistisk praksis. Fra fredag eftermiddag til søndag eftermiddag deltager du i klosterlivet, som under en træningsperiode. Du får desuden instruktion i zazen, intro til Taikyo zen buddhismen og et Dharma foredrag. Der bliver mulighed for uformel diskussion og spørgsmål/svar. Søndag slutter vi af med et uformelt frokostmåltid. Pris: kr 1.500, som inkluderer kost og logi. Din tilmelding er først gældende når du har indbetalt et depositum på kr 500 på reg. 6961 konto 3163702150.

1 juli - 12 juli
: Åbent kloster + Sommerfest. Åbent for alle. Tilmeldingsfrist den 10. juni. Åbent Kloster er et træningstilbud til alle interesserede, som gerne vil få en smagsprøve på kessei. Samtidigt udfører vi de nødvendige projekter, som sikrer Egely's vedligehold og udvikling. Man er velkommen til at deltage i 2 dage - hele perioden. I bor i jeres medbragte telte, på høloftet eller i hytten. Vi afholder en fælles fest enten den næstsidste eller sidste aften. Prisen for opholdet baseres på de faktiske udgifter for mad og forbrug: kr. 125/døgn og klosteret er taknemmelig for donationer herudover.

3 august – 7 august
: Belæringer på klostret: et åbent og afslappet, anderledes kursusforløb. Tilmedingsfrist den 14. juli. Den kreative praksis er ikke baseret på intellektuelle udfoldelser, men udfoldes som et udtryk af her-og-nu sindet. Såfremt man ikke har en foretrukken praksis, kan man bruge perioden på samu, arbejdspraksis. Deltagergebyr for de, som bor på klostret er, for støttemedlemmer: kr. 1.000 + dana og gave til læreren og, for ikke-medlemmer: kr. 2.500 + gave til læreren.
kl. 6 - 7:30: Zazen (frivillig for de, som ikke bor i klostret)
kl. 7:30: Morgenmad
kl. 9 - 10: Zazen
kl. 10 - 12: Roshi giver belæringer baseret på en tekst
kl. 12:30: Frokost
kl. 13:30: Te med Roshi (frivillig)
kl. 14-16:30: Kreativ praksis i stilhed (maling, tegning, skriveri, perler, fotografering, film, bagning, syltning, havearbejde, hytte-udsmykning, osv.)
kl. 17:30: Aftensmad
kl. 19-20:30: Zazen (frivillig for de, som ikke bor i klostret)

11 september – 13 september
: Intro-kursus i Århus. Tilmeldindingsfrist 8. august. På dette introduktionskursus, får du præsenteret og oplevet Buddhistisk Samfunds særlige blanding af Rinzai zen buddhisme og tibetansk Dzogchen buddhisme. Rinzai Zen Buddhismen er berømt for brugen af koaner for at "vække" sine elever til virkeligheden som den er, lige her, lige nu. Koaner er dialoger eller spørgsmål, der er umulige at forstå intellektuelt, men i stedet peger på direkte oplevelse. Dzogchen går videre med denne direkte oplevelse og siger, at vi skal vælge dette perspektiv og vænne os til, at vi kan være buddhaer. For detaljer om pris og program, hold øje Aarhus Zendos hjemmeside.

10 oktober – 18 oktober
: Høst sesshin. Tilmeldingsfrist den 15. september. Klostret stiller nogle krav til kommende sesshindeltagere for at sikre, at alle kan få den størst mulige udbytte af sesshin. Man skal have erfaring med zazen og helst have siddet med en af klostrets zazengrupper gennem min. 3 mdr. Herudover fordrer sesshindeltagelse åbenhed og motivation. Depositum: kr. 875. Støttemedlemmer gennem mindst 3 mdr. bedes herudover at indbetale et restbeløb som dana. Prisen for ikke-medlemmer: kr. 4.500, hvoraf kr. 875 udgør depositum; yderligere donation til klosteret/samfundet er meget værdsat. Udfyld denne ansøgning hvis det er første gang du deltager eller har nye informationer siden sidst. Hvis du tidligere har udfyldt et ansøgningsskema, så udfyld den korte ansøgning i stedet for. Din tilmelding gælder først når du har fået tilsagn og depositum er indsat på klostrets konto: 6961 - 3163702150.

7 november
: Workshop i København/Storkøbenhavn. Emnet udmeldes senere på året.

Århus Zendo vil få besøg af Taikyo Roshi eller Mugen Sensei 14 januar; 25 februar; 22 april; 17 juni; 26 august; 21 oktober, evt. medio december.

Mandag-aften studiegruppe: 31 august - 5 oktober, 19:15 - 20:00. Emnet udmeldes i løbet af sommeren.

9
Arrangementer / Sv: Kalligrafi auktion i Århus d. 21 september
« Dato: Fredag d. 22 Aug, 2014, 14:49:57 »
Programmet for auktionen:
13:30 - 15:00 Fremvisning af kalligrafier
15:00 - 16:30 Auktion

Hvis du ønsker at deltage pr. mail eller over telefonen, kontakt os her: soin /at/ aarhuszendo.dk.

10
Arrangementer / Sv: Onsdags arrangementer i Århus zendo
« Dato: Mandag d. 28 Jul, 2014, 21:46:08 »
Der kunne være en tilsvarende ting den anden vej. aarhusianerne (måske udvidet til hele Jylland) tager til Østermarie samlet, hver 6. måned?
DET vil jeg også glæde mig til! Så får I måske også grupperabat til bussen/toget/flyet...

11
Arrangementer / Sv: Onsdags arrangementer i Århus zendo
« Dato: Mandag d. 28 Jul, 2014, 08:51:05 »
Glæder mig. Håber vi ses.

12
Meditation & zazen / Sv: zazen-tid for munk
« Dato: Tirsdag d. 15 Jul, 2014, 20:27:16 »
Nåh ja. (ja, det var også efter formelt 'skema' jeg mente)
5:30-7:30 og 18:30-21:00, som minimum. Selvfølgelig er det frivilligt på fridagene.

13
Meditation & zazen / Sv: zazen-tid for munk
« Dato: Mandag d. 14 Jul, 2014, 22:40:08 »
Kig f.x. på kessei programmet. Der er 4½ timer zazen fordelt mellem morgen og aften men da samu og spisning er  positiv samadhi er ALT jo zazen. Idealt.

14
Begynder forum / Sv: Zafu & Zabuton
« Dato: Tirsdag d. 08 Jul, 2014, 00:48:44 »
Caretrade.dk har billigere zafuer, fairtrade, øko, osv. Kender dem ikke i brug men prisen ligger på ca. kr. 300. En zabuton kan laves af tungt skum med bomuldsbetræk for nogenlunde samme pris.

15
Zen praksissteder / Sv: Opstart af Københavner gruppe
« Dato: Lørdag d. 22 Feb, 2014, 02:54:37 »
Der bør skam være en gruppe i landets hovedstad! Jeg er dog totalt ukvalificeret til at lede en sådan gruppe, -men vil dog gerne være en drivkraft i det organisatoriske arbejde omkring en "afdeling" af Buddhistisk Samfund i Kbh. Mon der forefindes en person, der er kvalificeret til at lede en Zendo-gruppe?

Gassho :-)
Muin deltager i forårs-kessei. Det kan være, at han evt. kunne være interesseret efter han vender tilbage.

Sider: [1] 2 3 ... 9